Αφιέρωμα στον εικαστικό ποιητή Δημήτρη Ζάχο

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής» γίνεται αφιέρωμα στον εικαστικό ποιητή Δημήτρη Ζάχο (1971-2019) την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 21.00, ενός εκ των καλλιτεχνών της έκθεσης «Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής».

Ένα ποιητικό δρώμενο που, συνοδευόμενο από τους ήχους της κιθάρας μπροστά στους πίνακες του Δημήτρη Ζάχου, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι λόγου, μουσικής και χρωμάτων!

Η ποίηση του Δημήτρη Ζάχου, βαθιά υπαρξιακή, συνδυάζει ρεαλιστικές εικόνες και φαντασιακούς κόσμους σε μια υπερρεαλιστική γραφή.

Σκηνοθετική επιμέλεια-δραματουργική σύνθεση: Λευκοθέα Πύλλη

Απαγγέλουν οι ηθοποιοί: Ξένια Δέλλιου, Γιάννης Λαζαρίδης, Χριστίνα Λίρα-Ασλανίδη και η ποιήτρια Σταυρούλα Γάτσου

Κιθάρα: Χρήστος Βερνάρδος

Βιογραφικό Δημήτρη Ζάχου

Γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα ΤΕΙ Τεχνολόγος Γεωπόνος, αλλά διέκοψε μετά το πρώτο έτος σπουδών του. Έπειτα, ζωγράφιζε και συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις που διοργάνωσε η Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας του ΨΝΘ. Έλαβε μέρος στις εκθέσεις Τέχνη και ψυχιατρική της Lundbeck. Έργα του παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση τέχνης Στην Άλλη Όχθη, που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα το 2004 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στην έκθεση Euward στο Μόναχο το 2004, όπου εξελέγη μεταξύ των 25 καλύτερων ζωγράφων στην Ευρώπη, όπως και στην έκθεση Art against stigma η οποία περιόδευσε σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το 2007 συμμετείχε στην έκθεση Εικαστικό πανόραμα 2, που διοργάνωσε το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το 2019 πήρε μέρος στην έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Έκκεντρη Τέχνη-Έκφραση Ψυχής.

Συγχρόνως έγραφε ποιήματα. Η ζωγραφική και οι κατασκευές του περιγράφουν έναν κόσμο με πολλές ανθρώπινες μορφές και προσωπικούς συμβολισμούς που συμπλέκονται σε μια ενότητα.

Πέθανε τον Οκτώβριο του 2019.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί εντός του εκθεσιακού χώρου.

Είσοδος ελεύθερη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο