Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Στο πολύτιμο αγαθό της υγείας είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, καθώς η 7η Απριλίου, ημέρα «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η μέρα αυτή στοχεύει στην ανάδειξη καίριων ζητημάτων αναφορικά με τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, λειτουργεί ως υπενθύμιση για όλους μας πως η υγεία αποτελεί ίσως το σημαντικότερο αγαθό και η διασφάλιση και η συνεχής βελτίωσή της είναι ζωτικής σημασίας.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί προτεραιότητά μας. Η διεθνώς καταξιωμένη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας νέες/νέους επιστήμονες και ερευνήτριες/ερευνητές με υψηλή κατάρτιση, εξειδίκευση και ήθος, που υπηρετούν στον χώρο της υγείας και πρωτίστως αναδεικνύοντας την έννοια της «ενιαίας υγείας» και διακρίνονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιό μας με το διεθνούς κύρους και αναγνώρισης ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται πάντα μπροστά, στην αιχμή των εξελίξεων, προσφέροντας τη γνώση, την έρευνα, την τεχνογνωσία του στην επιστήμη και τον άνθρωπο.

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, με πολλαπλές κρίσεις, ίσως περισσότερο από ό,τι σε άλλες εποχές, γίνεται αντιληπτή η ανεκτίμητη αξία της υγείας. Ταυτόχρονα, εκτός από πολύτιμο αγαθό, αποτελεί και ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Χρέος όλων μας να μεριμνούμε για την πρόληψη και την προάσπιση τόσο της προσωπικής όσο και της δημόσιας υγείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο