Ανακοινώσεις 19.05.2017

19.05.2017
Εκδηλώσεις: 

Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ: Προβολή ντοκιμαντέρ «Ραγδαίος αφανισμός» (Racing extinction) του Λούι Ψυχογιός

post image

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ραγδαίος αφανισμός" (Racing extinction). Η προβολή εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο  «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ» και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εορτασμού της  «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας». Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 20.00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΠΘ

post image

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 30 Μαΐου, 09:00-12:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ καθώς να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.           

Αναγόρευση του Κωνσταντίνου Κόκκοτα σε Επίτιμο Καθηγητή του ΑΠΘ

Αναγόρευση του Κωνσταντίνου Κόκκοτα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Tübingen, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ. Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Νέα: 

6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ σας προσκαλεί στην 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου 2017 στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

Ημερίδα: ''Κατάσταση φοίτησης και ακαδημαϊκές επιδόσεις φοιτητών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προτάσεις αντιμετώπισης των δυσκολιών που συναντούν''

Το Παρατηρητήριο Φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων διοργανώνει, στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας, ημερίδα με θέμα: "Κατάσταση φοίτησης  και ακαδημαϊκές επιδόσεις φοιτητών ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και προτάσεις αντιμετώπισης των δυσκολιών που συναντούν." Τρίτη 23 Μαΐου 2017,11:00-14:00, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

 

Συμπόσιο για την Ελληνική Διασπορά και Μετανάστευση

Το ΔΠΜΣ “Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού” του ΑΠΘ και του Παν. Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει Συμπόσιο για την Ελληνική Διασπορά και Μετανάστευση. Το Συμπόσιο, που επιθυμεί να συμμετάσχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τίτλο: "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται”, αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του Ερευνητικού Προγράμματος «Greek Diaspora and Immigration». 19-20 Μαΐου.

Συνέδριο | «Byzantine water and engineering in Constantinople and Thessaloniki: new results and approaches"

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο: "Βυζαντινά συστήματα ύδρευσης στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη: νέα δεδομένα και προσεγγίσεις". Σάββατο 20 Μαΐου 2017, Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού.