Ανακοινώσεις 19.05.2017

19.05.2017
Εκδηλώσεις: 

Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ: Προβολή ντοκιμαντέρ «Ραγδαίος αφανισμός» (Racing extinction) του Λούι Ψυχογιός

post image

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ραγδαίος αφανισμός" (Racing extinction). Η προβολή εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο  «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ» και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εορτασμού της  «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας». Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 20.00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΠΘ

post image

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του ΑΠΘ διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 30 Μαΐου, 09:00-12:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν παρακαλούνται να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ καθώς να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.           

Αναγόρευση του Κωνσταντίνου Κόκκοτα σε Επίτιμο Καθηγητή του ΑΠΘ

Αναγόρευση του Κωνσταντίνου Κόκκοτα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Tübingen, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ. Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Νέα: 

Φοιτητική Εβδομάδα-Άνοιξη 2017

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας, που μόνο κατ΄ όνομα είναι εβδομάδα, καθώς ξεκίνησε από τις 03/05/2017 και θα διαρκέσει έως τις 23/06/2017. Η μεγάλη γιορτή του φοιτητικού κόσμου κρατά σχεδόν δύο μήνες και φιλοξενεί περισσότερες από 50 διαφορετικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, αθλητικά δρώμενα και πολλά άλλα.

Συμπόσιο για την Ελληνική Διασπορά και Μετανάστευση

Το ΔΠΜΣ “Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού” του ΑΠΘ και του Παν. Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει Συμπόσιο για την Ελληνική Διασπορά και Μετανάστευση. Το Συμπόσιο, που επιθυμεί να συμμετάσχει στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τίτλο: "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται”, αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του Ερευνητικού Προγράμματος «Greek Diaspora and Immigration». 19-20 Μαΐου.

6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ σας προσκαλεί στην 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Μαΐου 2017 στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ.

Το ΑΠΘ ανοίγει στην πόλη

Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή» «ανοίγει» και φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην πόλη και το μετατρέπει στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Τις τρεις Κυριακές του Μαΐου (7, 14 & 21) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις κι επιδείξεις.