Νέα Παγκόσμια Διάκριση για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων / 4 παγκόσμιες διακρίσεις σε μια βδομάδα!

post image

Οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ, Ιωάννα Τάτλη και Γεώργιος Κοντομηνάς έλαβαν μέρος με τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «Atalanti's System | In Good Times and In Bad» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διπλωματικών Εργασιών «2015 UIA-PHG International Student Competition» και απέσπασαν Εύφημο Μνεία (Honorable Mention), μεταξύ 820 συμμετοχών.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με τίτλο «2015 UIA-PHG Seminar & GUPHA Meeting Health for All: Cultural, Populational, Operational & Technological Influences» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Dalian της Κίνας, στις 23-25 Μαΐου 2015. Η εργασία αφορά την μετατροπή ενός καραβιού σε κέντρο περίθαλψης του ιού Έμπολα.

Πρόκειται για την τέταρτη παγκόσμια διάκριση, μέσα σε μια βδομάδα, για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ καθώς λίγες μέρες πριν, ομάδα φοιτητών του Τμήματος κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015” που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.

«Συγχαίρουμε και πάλι τους φοιτητές μας για ακόμα μία σημαντική διάκριση που απέσπασαν και την επιβλέπουσα Καθηγήτρια τους, κ. Ρένα Σακελλαρίδου, και τους ευχόμαστε ανώτερες διακρίσεις και στο μέλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα: http://www.uia-phg.org/#!results/c1bbc  Επισυνάπτονται τα posters της παρουσίασης της εργασίας των φοιτητών που διακρίθηκε.

Συνημμένα αρχεία
Προέλευση Δελτίου Τύπου