«Παγκόσμια ημέρα κατά της Νόσου του Πάρκινσον»

Η ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος» συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την εκδήλωση «Εορτασμός στον δρόμο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά τη Νόσου του Πάρκινσον.

Ασθενείς και φίλοι του Συλλόγου, αλλά και πλήθος κόσμου, επισκέφθηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή και αφού ενημερώθηκαν για τη νόσο, έπαιξαν ειδικά παιχνίδια σε υπολογιστή, μέσω της ολοκληρωμένης πλατφόρμας Κοινωνικής Φροντίδας LLM Care (www.llmcare.gr). Στόχος της δράσης ήταν να αναδείξει πως η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να ενισχύσει τη σωματική και νοητική υγεία, εκγυμνάζοντας νου και σώμα.

«Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφήνοντας πίσω της παίκτες-νικητές όλους όσους ενεπλάκησαν και με το παιχνίδι τους προσέφεραν πολύτιμα δώρα στο Σύλλογο. Συγκεκριμένα, 142 εθελοντές-παίκτες έπαιξαν συνολικά 665 παιχνίδια και συγκέντρωσαν 1095 πόντους και 12850 αποδοτικές προσπάθειες.  Ο στόχος των 1000 πόντων ξεπεράστηκε και έτσι ο σύλλογος θα αποκτήσει τα δώρα των χορηγών» αναφέρει ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Μπαμίδης.

Σήμερα, Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στις 18:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Νόσου του Πάρκινσον, εκδήλωση του «Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδας» στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο