Με τα «Όνειρα» ταξιδεύουν από σήμερα στη Χαλκιδική οι φοιτητές του Εργαστηρίου Γλυπτικής του ΑΠΘ

 

Το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ συμμετέχει με μία έκθεση γλυπτικής των φοιτητών του Εργαστηρίου στο 4ο Parthenώn Film Festival, στον Παρθενώνα της Χαλκιδικής.

Η έκθεση, με τίτλο «Όνειρα», λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή 6, έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 στον αύλειο χώρο των εγκαταλελειμμένων κατοικιών του οικισμού Παρθενώνα Χαλκιδικής.  

Δεκαεφτά φοιτητές του Εργαστηρίου Γλυπτικής, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών τους, Γιώργου Τσάρα και Άρη Κατσιλάκη, αφήνουν τα όνειρα να μετουσιωθούν σε πράξη, μέσα από τη γλυπτική. Με σκηνικό τις εγκαταλελειμμένες κατοικίες του Παρθενώνα και υπό κινηματογραφικούς ήχους, σμιλεύοντας, συνθέτοντας και πλάθοντας, μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην αναζήτηση της αλήθειας.

Τα έργα τους, όνειρα που αναζητούν την ερμηνεία τους, καθώς εμπεριέχουν τις μύχιες σκέψεις, τις φοβίες και τη «βιωμένη» αλήθεια του κάθε ατόμου, γίνονται διέξοδος, μέσο για τη διερεύνηση των ορίων μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Με το όνειρο να αντιμετωπίζεται ως υποκειμενική πραγματικότητα και την πραγματικότητα ως όνειρο, η έκθεση των φοιτητών διερευνά το δίπολο που δημιουργεί την Τέχνη.  Δουλεμένα κατά ομάδες ή ατομικά, τα εκθέματα έχουν κατασκευαστεί με ανακυκλώσιμα υλικά, προσδίδοντας μια επιπρόσθετη συμβολική διάσταση στην ερμηνεία τους, καθώς η φράση «έχω όνειρα» αντικαθιστά τη φράση «δεν έχω υλικά».

Συμμετέχουν οι φοιτητές: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βασιλική Αργυρίου, Ανδρέας Ιλιονίου, Λίντα Κακά, Κυριάκος Κιουφετζόγλου, Άννα Κιφοκέρη, Μάρθα Κουδούνη, Σία Κουτλή, Ανθή Λέκκα, Νικόλας Μανιατάκος, Νατάσσα Μαυρομματίδου, Λέανδρος Μπατσέας, Λίνα Μπουμπούση, Συμεών Ντολομπάν, Βασιλική Οικονομοπούλου Παπαχρονοπούλου, Γιώργος Παγγοτζίδης, Σοφία Πιπερίδου και Νίκος Ψαλιδάκης.

Το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1984-85, από την ίδρυση, δηλαδή, της Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επισυνάπτονται η αφίσα και φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο