Αρχαιολογικό Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες του 2018 στη Μακεδονία και τη Θράκη

Για τριακοστή δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, η ετήσια επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2018». Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:30.

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους και την αρχαιολογική και αρχαιομετρική τεκμηρίωση των δεδομένων τους.

 

Φέτος η θεματική του Συνεδρίου εστιάζει στη «Χωροταξία και πολεοδομία. Δημόσια και ιδιωτική αρχιτεκτονική» και οι ανακοινώσεις έχουν συνθετικό χαρακτήρα, καθώς αξιοποιούν ευρήματα ανασκαφικής έρευνας περισσότερων ετών. Συμμετέχουν 73 σύνεδροι με 37 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο, από τον Έβρο έως τη Φλώρινα. 

 

Η γνώση που προκύπτει από τις γόνιμες ερευνητικές προσεγγίσεις κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών των αρχαιολογικών αυτών συναντήσεων, που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

 

Επισυνάπτονται η αφίσα και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο