Ενημέρωση & Ανοικτή συζήτηση: «Η Ευρώπη για τη νεολαία»

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχουν αναλάβει, μέσω του προγράμματος #pressEU_NextGen, την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων, που εντάσσονται στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται η δεύτερη, κατά σειρά, εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη για τη νεολαία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Συντονισμός: Nίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Ομιλητές: Μιλτιάδης Σταμπουλής, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος  Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και  Ηλίας Τροχίδης, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Symβiosis- Συμβίωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους, αποσκοπώντας στη στήριξη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισής τους, στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, στην προώθηση της φοιτητικής κινητικότητας και την παροχή θέσεων πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό.

Οι νέες και νέοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019 και παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή για θέματα που αφορούν την ολοκλήρωσή της.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο