«Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα Βαλκάνια: Ο Ρόλος των Πανεπιστημίων» Το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων στο ΑΠΘ -Συνέντευξη Τύπου

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως προεδρεύον της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων (Balkan Universities Association) για την περίοδο 2018-2019, διοργανώνει το Συνέδριο BUA 2019 με θέμα «Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα Βαλκάνια: Ο Ρόλος των Πανεπιστημίων –  Implementation of the UN 2030 Sustainable Development Goals in the Balkan Region: The Role of the Universities»,  την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 (ώρα έναρξης: 8.30), στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η Ένωση Βαλκανικών Πανεπιστημίων αριθμεί περισσότερα από 60 μέλη από 11 χώρες. Στόχος της είναι η υλοποίηση ενός ενιαίου οράματος που θα αφορά το μέλλον των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κάθε περιοχής και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητές της.

Οι θεματικοί άξονες του BUA 2019, υπό το πρίσμα πάντα της εφαρμογής της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα είναι οι Βαλκανικές Σπουδές, τα Ευρωπαϊκά Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Δίκτυα, οι Ερευνητικές Συνεργασίες, στις σύγχρονες προσεγγίσεις στη Γεωπονία και τη Δασολογία, η Αειφόρος Ανάπτυξη, η Διασφάλιση της Ποιότητας και η πιστοποίηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα, θα συνεδριάσουν οι Κοσμήτορες των Σχολών Επιστημών Υγείας, καθώς και οι Κοσμήτορες των Σχολών Οικονομικών Επιστημών των Ιδρυμάτων-μελών της BUA.

Στο Συνέδριο θα μετέχουν 170 σύνεδροι –μεταξύ των οποίων 34 Πρυτάνεις– από  44 Πανεπιστήμια από 10 χώρες.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, Πρέσβης επί τιμή, Μιχαήλ Β. Χρηστίδης (BSECBlack sea Economic Cooperation),  o Πρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA-European Universities Association), Καθηγητής Rolf Tarrach, και ο  Πρόεδρος του Δικτύου SDSN-Black Sea, Καθηγητής Νικόλαος Θεοδοσίου.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, θα διεξαχθεί το workshop με θέμα «Διασφάλιση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση», με κύριους ομιλητές τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας & Πιστοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ), Καθηγητή Παντελή Κυπριανό, και τον ομόλογό του της Τουρκίας, Καθηγητή Muzaffer Elmas.   

Η 5η Ετήσια Συνάντηση των Πρυτάνεων της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Συνέντευξη Τύπου

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 11:30,

στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική, ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν μέσω live streaming στον σύνδεσμο: http://bua2019.web.auth.gr/live-streaming/

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: http://bua2019.web.auth.gr/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο