Αναγόρευση του Καθηγητή Παναγιώτη Γιαννούδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Παναγιώτης Γιαννούδης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds και Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής  του ΑΠΘ.

 

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής, ο Καθηγητής Παναγιώτης Γιαννούδης, διατρέχει μια ακαδημαϊκή καριέρα παγκοσμίου επιστημονικού, διδακτικού και ερευνητικού κύρους και τιμά την Ελλάδα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

 

Εκτός από το επιστημονικό του έργο, αναπτύσσει κοινωνική δραστηριότητα που αφορά στην οικονομική υποστήριξη ευπαθών ομάδων ασθενών και για τον σκοπό αυτό έχει ιδρύσει τη Φιλανθρωπική Οργάνωση «Day One Trauma Charity», που αποτελεί την πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στη Μ. Βρετανία. Επιπρόσθετα, συμμετείχε ως αθλητής στην Ολυμπιακή Ομάδα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, στο αγώνισμα του Μαραθωνίου.

 

 

Το πρόγραμμα της τελετής είναι το ακόλουθο:

Έναρξη – Προσφώνηση

από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

 

Χαιρετισμός

από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

 

Χαιρετισμός

από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση

 

Χαιρετισμός

από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

 

Έπαινος του τιμωμένου

από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ Γεώργιο Πετσατώδη

 

Τελετή Αναγόρευσης

Ανάγνωση και επίδοση του ψηφίσματος και του τίτλου

από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

 

Επίδοση διασήμου

από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Αστέριο Καραγιάννη

 

Επίδοση αναμνηστικής πλακέτας τιμής

από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

 

Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο

με θέμα «The role of stem cells in bone repair: Current insights» (O ρόλος των βλαστοκυττάρων στην αποκατάσταση των οστών: Σύγχρονες απόψεις)

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου

Γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο της Κρήτης  και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής (Sport Medicine) του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Vancouver Καναδά και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εξειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στη Μ. Βρετανία  και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Είναι κάτοχος των τίτλων FRCS  Αγγλίας και Σκωτίας, FACS Αmerican College of Surgeons, BSc και ΜΒ.

Από το 2003 είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds και Διευθυντής του Ορθοπαιδικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Leeds. Η Κλινική που διευθύνει είναι κέντρο αναφοράς αντιμετώπισης πολυτραυματιών στη Μ. Βρετανία και διεθνές ερευνητικό κέντρο τραύματος.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της British Trauma Society, μέλος του National Trauma Committee της Βritish Orhtopaedic Association, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Kακώσεων Πυέλου, μέλος του International Committee Τραύματος USA, Πρόεδρος της Επιτροπής Τραύματος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EFORT), Πρόεδρος της European Society Tissue Renegeration (ESTROT) και από το 2018, Επίτροπος της British Orthopaedic Association. Είναι μέλος του ΔΣ της British Orthopaedic Association, του ΔΣ της Βritish Orthopaedic Society και του ΔΣ της ΑΟ/ASIF. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει διδασκαλία φοιτητών Ιατρικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Η Κλινική που διευθύνει έχει δύο προγράμματα Fellowships της British Trauma Society και της ΑΟ/ASIF, με αντικείμενο έρευνας στο πεδίο του τραύματος και την αντιμετώπιση κακώσεων πυέλου. Έχουν εργασθεί σε αυτά 44 ορθοπαιδικοί από 41 χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννούδης έχει προσφέρει θέσεις για μετεκπαίδευση σε 170 Έλληνες Ορθοπαιδικούς. Έχει οργανώσει 34 διεθνή εκπαιδευτικά courses σε διάφορες χώρες. Το ετήσιο course στο Leeds είναι σεμινάριο διεθνούς αναφοράς. Είναι μόνιμος εκπαιδευτής στα Σεμινάρια της AO στο Davos της Ελβετίας και επισκέπτης καθηγητής σε 19 Πανεπιστήμια εκτός Αγγλίας. Είναι επίτιμο μέλος της Γερμανικής, Ισπανικής, Τσέχικης, Ιταλικής και Αργεντίνικης Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας. Το 2011 εκλέχθηκε Kαθηγητής Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι, επίσης, εκδότης – Editor in Chief του Περιοδικού INJURY, κριτής σε 30 διεθνή περιοδικά και μέλος σε 11 επιστημονικές εταιρείες. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε περισσότερα από 400 διεθνή Συνέδρια.

Είναι συγγραφέας σε 163 κεφάλαια βιβλίων, προσκεκλημένος εκδότης σε 16 περιοδικά και 22 εργασίες του έχουν βραβευθεί σε διεθνή Fora. Έχει εκπονήσει 33 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά πρωτόκολλα. Έχει συγγράψει και εκδώσει 13 βιβλία.

Επίσης, διαθέτει 566 διεθνείς δημοσιεύσεις  με 33473 αναφορές. Το h–index είναι 92, το i10-index 441 και το Impact Factor των περιοδικών 1590. Έχει δημοσιεύσει, επιπλέον, 800 abstracts σε διεθνή περιοδικά.

 

Επισυνάπτονται φωτογραφία του τιμωμένου και το πρόγραμμα της τελετής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο