Εκδήλωση για την Πολυγλωσσία στο πλαίσιο του EPICUR

 

Εκδήλωση για την Πολυγλωσσία διοργανώνεται στο πλαίσιο της Συμμαχίας για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, στην οποία συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η Πολυγλωσσία αποτελεί ένα από τα βασικά επιστημονικά πεδία του EPICUR.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, 15.00 – 17.00 (ώρα Ελλάδας). Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα όπως η γλωσσική πολυμορφία (linguistic diversity), οι γλωσσικές πολιτικές και η διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς (inclusive governance).

 

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρίσκεται η Διακήρυξη του EPICUR για την Πολυγλωσσία (EPICUR Statement on Multilingualism), η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα και θα υπογραφεί από τους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των οκτώ Πανεπιστημίων της Συμμαχίας, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσήλωση του EPICUR σε θέματα πολυγλωσσίας και στη σπουδαιότητα διαφύλαξης της γλωσσικής πολυμορφίας στην Ευρώπη.

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του YouTube. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να την παρακολουθήσουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=WVj1A6xYeDY&feature=youtu.be

Μετάβαση στο περιεχόμενο