Ανακοινώσεις ΑΠΘ 13.03.2015

13.03.2015
Εκδηλώσεις: 

Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 72 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού

Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 72 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού

Συμβολική πορεία στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν στα κρεματόρια.
Αφετηρία θα είναι η πλατεία Ελευθερίας, στην οποία άρχισαν τα ανθεβραϊκά μέτρα τον Ιούλιο του 1942.

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς - Ημέρα Μνήμης

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς - Ημέρα Μνήμης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς - Μπιρκενάου, η ΚΟΘ τιμά τη μνήμη όσων δεν επέστρεψαν ποτέ με έργα κορυφαίων συνθετών εβραϊκής καταγωγής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ερρίκου Φρεζή και με τη σύμπραξη του τσελίστα Βασίλη Σαΐτη.

Σχολείο Εκπαίδευσης από την ΟΔΑΚ/ΑΠΘ

Η Ο.Δ.Α.Κ./Α.Π.Θ. καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότηταςνα συμμετέχουν στο σχολείο εκπαίδευσης που διοργανώνει με ημερομηνία έναρξης την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Νέα: 

Έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας «phototopos» του Α.Π.Θ.

Η φωτογραφική ομάδα «phototopos» του Α.Π.Θ. πραγματοποιεί την πρώτη της  έκθεση στο «Cafe Νίκης 35» (Λ. Νίκης 35) στην Παραλία Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου 2015.

Ημερίδα με θέμα: "Οι σύγχρονες επεμβάσεις στα μνημεία της Αθηναϊκής Ακρόπολης"

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αντισεισμικός Σχεδιασμός Τεχνικών Έργων” σας προσκαλούν στην ημερίδα: Ημερίδα με θέμα: "Οι σύγχρονες επεμβάσεις στα μνημεία της Αθηναϊκής Ακρόπολης".

“Greek Student, Global Citizen”: μια εκδήλωση από φοιτητές για φοιτητές, ταυτόχρονα σε 5 πόλεις!

Η AIESEC, το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο φοιτητών με στόχο την ενδυνάμωση των νέων, διοργανώνει στις 20 Μαρτίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε 9 Πανεπιστήμια την εκδήλωση “Greek Student, Global Citizen”.

Διοργάνωση Έκθεσης Γαλλικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Σχολών Grand Ecole με τίτλο «Grèce France Talents», για τις σπουδές στη Γαλλία και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, ώρες 10:30 - 17:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.