Ανακοινώσεις 13.04.2015

13.04.2015
Εκδηλώσεις: 

Συνεργασία ΑΠΘ και MIT στο κυνήγι των ωφελίμων για την υγεία βακτηριδίων

Συνεργασία του ΑΠΘ με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) αναδεικνύει τη χλωρίδα του εντέρου ως καθοριστικό «ρυθμιστή» της ομοιόστασης ολόκληρου του οργανισμού. Η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων, με βασικούς συντελεστές την Υποδιευθύντρια του Τμήματος Συγκριτικής Ιατρικής του MIT, Suzan Erdman και τον Αν. Καθηγητή του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Θεόφιλο Πουταχίδη συνεχίζεται αδιάκοπα από το 2002. 

Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2015 στην Υπ. Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος 2015 απονεμήθηκε στην Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Μητσιάλη για το έργο της, με τίτλο «Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει» το οποίο έχει προλογίσει η 'Aλκη Ζέη.

34ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Το 34ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας – Θράκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Απριλίου 2015 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στην Θεσσαλονίκη.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών θεμάτων και καινοτομιών με τη μορφή συμποσίων, αντιπαραθέσεων, διαλέξεων όπου οι ειδικευόμενοι αλλά και οι νέοι συνάδελφοι ορθοπαιδικοί θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

 

Νέα: 

Ο Petri Sakari διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Ο Petri Sakari διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Σε έργα Γκάντε, Μέντελσον, Νίλσεν

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.  

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: EUYO meets MOYSA

Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕUYO, ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους θεσμούς στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής, συμπράττει με τη νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA, σε μια γιορτή της μουσικής που «υμνεί το νέο ταλέντο, τη συνεργασία, την αφοσίωση στην τέχνη, τη φιλία και την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε», με τα λόγια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΟΜΜΘ κ. Γεώργιου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Thessaloniki Science Festival

Ένα μεγάλο επιστημονικό φεστιβάλ το 1ο Thessaloniki Science Festival θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης μας, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού WE  με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό.