Ανακοινώσεις 21.04.2015

21.04.2015
Εκδηλώσεις: 

"ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;"

post image

Με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η έλλειψη ενιαίων και δεσμευτικών υπερεθνικών κανόνων αναφορικά με την αξιοποίηση των μεθόδων ιατρικής υποβοήθησης της αναπαραγωγής, η Νομική Σχολή και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο: «Ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Προς μία ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία;».

Οικονομικό έγκλημα και διαφθορά στον δημόσιο τομέα: Ένα συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους

post image

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος ΑΡΙΣΤΕΙΑ του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων διοργανώνει συνέδριο με θέμα "Οικονομικό έγκλημα και διαφθορά στον δημόσιο τομέα: ένα συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους".

ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΟΑΣΘ

Η διαδικασία απόκτησης της εκπτωτικής κάρτας ΟΑΣΘ για το μήνα Μάιο 2015 ξεκινά τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, διενεργείται από τη γραμματεία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ΑΠΘ και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (μόνιμοι υπάλληλοι, ΙΔΑΧ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, μέλη ΔΕΠ, Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου, Εργολαβικοί Υπάλληλοι ΑΠΘ).

Νέα: 

Εκδήλωση του Τμήματος Γεωλογίας με θέμα "Ο θαυμαστός κόσμος της Γεωλογίας"

Απολιθώματα και ορυκτά, σεισμοί και ηφαίστεια, σπήλαια και γεωμορφές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματικές αλλαγές, ρήγματα και γένεση οροσειρών, γεωλογικά μοντέλα και χαρτογράφηση, υδρογονάνθρακες, μελέτη αρχαιοτήτων με γεωφυσικές μεθόδους, είναι ορισμένα μόνο από τα πολλαπλά θεματικά αντικείμενα της επιστήμης της Γεωλογίας για τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν όσοι επισκεφθούν το Νόησις, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

"DNA DAY" - Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας DNΑ στο ΑΠΘ

Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, διοργανώνει εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας DNA (DNA day) που είναι η 25η Απριλίου, ημέρα δημοσίευσης της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 και τη Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας.

Έργα Σούμαν, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι

 

Έργα τριών κορυφαίων συνθετών θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με αναφορές στη χαρά της ζωής και το αναπόφευκτο του θανάτου, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και τους σολίστ Ευτυχία Ταλακούδη στο βιολί και Παύλο Μεταξά στη βιόλα.

«Μικρός Λαός Μεγάλες Θυσίες» - Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59

Επετειακός εορτασμός 60χρονων από την έναρξη του

Από τα Σχολεία της Θεσσαλονίκης

«Μικρός Λαός  Μεγάλες Θυσίες»