Ανακοινώσεις 29.04.2015

29.04.2015
Εκδηλώσεις: 

Αποστολή του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» του ΑΠΘ στη Μόσχα

post image

Νέα συμφωνία διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με το Ρωσικό Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, με έδρα τη Μόσχα που απαρτίζεται από 19 Σχολές, υπέγραψε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και ανανέωσε τη Συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων.

Υποδοχή του Προέδρου του Συμβουλίου ΑΠΘ, κ. Richard Lawrence Hunter, ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών

post image

Την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015, έλαβε χώρα η τελετή υποδοχής του Προέδρου του Συμβουλίου ΑΠΘ, κ. Richard Lawrence Hunter, ως Ξένου Εταίρου της Ακαδημίας Αθηνών παρουσία πνευματικών και πολιτικών προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός πρέσβης, κ. John Kittmer.

Εκφοβισμός (Bullying): Μύθοι και Πραγματικότητες στη Διάρκεια των Σπουδών. Πρόληψη και Αντιμετώπιση

Ημερίδα με Θέμα «Εκφοβισμός (Bullying): Μύθοι και Πραγματικότητες στη Διάρκεια των Σπουδών. Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

Το Παρατηρητήριο Φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων του ΑΠΘ διοργανώνει Ημερίδα με θέμα τον εκφοβισμό (Bullying) στη διάρκεια των σπουδών, την πρόληψη και αντιμετώπιση του.

Νέα: 

3o JobFair Thessaloniki – Ημέρα Καριέρας

To 3ο JobFair του BEST Thessaloniki, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου, 10:00 -16:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Έκθεση βιβλίων «Ο πολύγλωσσος Οδυσσέας»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας καλούν στην Έκθεση βιβλίων «Ο πολύγλωσσος Οδυσσέας», με μεταφράσεις της Οδύσσειας στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Εικαστική έκθεση για τον Ερωτόκριτο

Το Τμήμα Φιλολογίας οργανώνει εικαστική έκθεση με τίτλο «Μόνον εσέ, Ρωτόκριτε: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με τη συμμετοχή 48 καλλιτεχνών σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ από τις 29/4 έως τις 15/6/2015. 

C@fe des Sciεncεs: Γλώσσα και Wittgenstein

To πρόγραμμα ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ συνεχίζεται, συζητώντας το φαινόμενο της γλώσσας.

Θα ακολουθήσουμε την συμβουλή του Wittgenstein, αναζητώντας την λογική
μέσα στη γλωσσική πρακτική.