Ανακοινώσεις 05.05.2015

05.05.2015
Εκδηλώσεις: 

Το ΑΠΘ τιμά τους πρωτοπόρους μαέστρους του Ιταλικού Κινηματογράφου Paolo και Vittorio Taviani

Αδελφοί Taviani: Μοντερνισμός, πολιτική και ποίηση

Σε Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτούν οι Ιταλοί Σκηνοθέτες και Σεναριογράφοι, Paolo και Vittorio Taviani, για την προσφορά τους στις τέχνες, στα γράμματα και στον πολιτισμό και γιατί συνδύασαν με επιτυχία την τέχνη του κινηματογράφου με την παγκόσμια γραμματεία και, ιδιαίτερα, με την ιταλική και την αρχαία ελληνική λογοτεχνία.

Αναγόρευση του καθηγητή Ferdinand Jan Ormeling σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

post image

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, διοργανώνουν εκδήλωση αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης κ. Ferdinand Jan Ormaling. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΘ

post image

Η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη είναι η σκηνοθέτιδα από την Ελλάδα που θα συμμετάσχει στο «Future Frames», με την ταινία «Washingtonia», στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου 2015, στην Τσεχία.

Νέα: 

7ος Αριστοτέλειος Δρόμος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, στo πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, διοργανώνει Δρόμο Αντοχής στο χώρο του ΑΠΘ  με την επωνυμία «7ος Αριστοτέλειος Δρόμος».

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7-10 Μαΐου 2015 στους χώρους της ΔΕΘ.

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Μια ξεχωριστή συναυλία με έργα σπουδαίων συνθετών διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και με τη σύμπραξη του ταλαντούχου Ρώσου πιανίστα Evgeny Starodubtsev.