Ανακοινώσεις 16.10.2015

16.10.2015
Εκδηλώσεις: 

«Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Έρευνας» Διαγωνισμός Αξιοποίησης Προηγμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών ΕΔΕΤ A.E.

Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) διεξάγει διαγωνισμό με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο μονοπάτι της Έρευνας» για την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, και προσκαλεί τα μέλη της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 30 Οκτωβρίου.

Νίκη στον Διαγωνισμό «Falling Walls Athens 2015» για καινοτόμα εφαρμογή της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Θ. Καραπάντσιου

post image

Μια καινοτόμα, μη-επεμβατική μέθοδο φασματοσκοπίας σύνθετης αντίστασης για την έγκαιρη διάγνωση της Στεφανιαίας Νόσου ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα Δυναμικής Πολυφασικών Συστημάτων του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρή Καραπάντσιο.

4η Εβδομάδα Επιμόρφωσης μελών Διδακτικού και Διοικητικού προσωπικού Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

post image

Οι κύριοι στόχοι της Εβδομάδας Επιμόρφωσης είναι η διεύρυνση και η ενδυνάμωση των συνεργασιών με τα ήδη συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, η ανταλλαγή εμπειριών πάνω στη διεθνοποίηση καθώς και η σύναψη νέων συνεργασιών.

Νέα: 

‘Ρώσοι συνθέτες’ από την Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τον κύκλο συναυλιών ‘Ρώσοι συνθέτες’ με τρία αριστουργηματικά έργα που αποτυπώνουν την εξέλιξη της ρωσικής μουσικής, από τις απαρχές δημιουργίας της εθνικής σχολής, μέχρι και τα ύστερα του ρομαντισμού, όταν πλέον οι Ρώσοι μουσικοί είχαν κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ανοικτή Πρόσβαση στην πράξη

Ο επιστημονικώς υπεύθυνος του έργου ‘Δημιουργία Καινοτόμων Υπηρεσιών Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ’ Χρήστος Μπαμπατζιμόπουλος, ομότιμος καθηγητής και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ σας προσκαλούν στη διημερίδα που διοργανώνουν με αφορμή την Open Access Week 2015.