Ανακοινώσεις 10.12.2015

10.12.2015
Εκδηλώσεις: 

Eργαστήριο λημματογράφησης wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στην πόλη

post image

Οι φοιτητές του ΑΠΘ γράφουν λήμματα στην Wikipedia, για τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης και συνδέουν τα έργα τους με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με την επικόλληση QR codes.

Προκήρυξη Διαγωνισμού Σχεδιασμού Αφίσας για την "Πορεία Μνήμης"

post image

Το ΑΠΘ συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης που καθιέρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εδώ και τρία χρόνια με αφορμή τα 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για τα στρατόπεδα θανάτου Άουσβιτς-Μπίρκενάου, διεξάγει διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν στα κρεματόρια.

 

Φοιτητές του ΑΠΘ ενημερώνουν μαθητές για θέματα αγωγής υγείας

post image

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων για τη διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ συναντούν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Διαγωνισμός: «Apps4Thessaloniki»

post image

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με την Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης τον διαγωνισμό «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη». Στόχος του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών Web και κινητών τηλεφώνων που βελτιώνουν τις δραστηριότητες τουρισμού στη Θεσσαλονίκη 

Νέα: 

Ο Αριστοτέλης ως θεμελιωτής του σύγχρονου επιστημονικού ρεαλισμού

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών ΑΠΘ διοργανώνει τη Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα «Ο Αριστοτέλης ως Θεμελιωτής του Σύγχρονου Επιστημονικού Ρεαλισμού». Η Ημερίδα προκύπτει από την ολοκλήρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Όψεις και Προοπτικές του Ρεαλισμού στη Φιλοσοφία της Επιστήμης και των Μαθηματικών» του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος ΘΑΛΗΣ, και ειδικότερα της 2ης Ερευνητικής Ομάδας (Δράση 4): Η εδραίωση της σύγχρονης συζήτησης στην Αριστοτελική σκέψη.  

Εκδηλώσεις Φοιτητικής Εβδομάδας

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15.00, στο Αμφιθέατρο της νέας πτέρυγας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί ένα θεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι και Άλλες Μικρές Ιστορίες Βίας», διάρκειας 40 λεπτών, από τη θεατρική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, «Bald Theatre»

Απασχόληση στα Θεσμικά Όργανα της Ε.Ε.: Απτή πραγματικότητα μέσω των EU Careers

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης καθώς και εύρεση εργασίας στον ευρωπαϊκό ιστό με θέσεις μόνιμης εργασίας και πρακτικής άσκησης, ώστε από την ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι να οδηγηθούν στην υποβολή της αίτησής τους με σκοπό την εξέλιξη της καριέρας τους. Παράλληλα θα υπάρξουν και εισηγήσεις συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.