Ανακοινώσεις 05.02.2016

05.02.2016
Εκδηλώσεις: 

Λειτουργία Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στην Παιδαγωγική Σχολή | Εγκαίνια

post image

Η Παιδαγωγική Σχολή, αναζητώντας τρόπους προώθησης της ανάγνωσης και  της κοινωνικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κυρίως, αλλά και σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εγκαινιάζει τη λειτουργία μιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο κτήριό της, στον 1ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για Φοιτητές: Morpheus Cup

post image

The Morpheus Cup, European digital championship for students, is coming back for a second edition! The championship will take place on May 10th at the European Convention Center Luxembourg (ECCL).Participation is open to all students and all universities, and registration is still free. Students have to organise themselves into teams of three and register before March, 18th. There is no limit on the number of teams per university. 

Δράσεις της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας/ Σειρά Διαλέξεων

post image

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εξωστρέφειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το ευρύ κοινό της πόλης, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΑΠΘ, υποστηριζόμενη και από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου μας, διοργανώνει κατά το νέο έτος, μεταξύ άλλων, μια ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ από διακεκριμένους επιστήμονες της χώρας με θέματα ποικίλου και κοινού ενδιαφέροντος.  

Διοργάνωση 7ης Έκθεσης Ολλανδικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη

7η Έκθεσης Ολλανδικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη

Η 7η Έκθεση Ολλανδικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, ώρες 9:00-16:00  στο  Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του ΑΠΘ σε στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων (Τμήμα Διασύνδεσης και Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων) του ΑΠΘ με την Ολλανδική Πρεσβεία και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Νέα: 

Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ με θέμα: «Η μετάλλαξη της Παγκόσμιας Οικονομίας και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. με θέμα: «Η μετάλλαξη της Παγκόσμιας Οικονομίας και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας». Ομιλητής θα είναι ο κ. Άγγελος Παγκράτης, Ειδικός Συντονιστής (με βαθμό Γενικού Διευθυντού), υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Πρόσκληση σε εκδήλωση της Formula ART του ΑΠΘ

Η φοιτητική ομάδα φόρμουλα Aristotle Racing Team (ART) του ΑΠΘ οργανώνει την Κυριακή 7/2/2016 από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 στην πλατεία Αριστοτέλους το 2ο Thessaloniki Formula Show (T.F.S.). Το τελευταίο μονοθέσιο της ομάδας που χάρισε τόσες διακρίσεις στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student 2014, ανανεωμένο με αεροδυναμικά βοηθήματα, θα πραγματοποιήσει ζωντανή επίδειξη ενώ ο κ. Βασίλης Ορφανός «Rally Dakar-2003 Winner» θα κάνει επίδειξη με τη μηχανή του. Τηλεκατευθυνόμενα Buggies, προσομοιωτής Formula, κληρώσεις, μουσική και άλλα happenings θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Συναυλία ΚΟΘ: Έργα Βισμέρ, Κόρνγκολντ και Σωσόν

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προσφέρει ένα πρόγραμμα με αριστουργήματα τριών ιδιοφυών συνθετών, που ξεχώρισαν από μικρή ηλικία για το ταλέντο τους και μεγαλούργησαν στο μεταίχμιο της μετάβασης από την ύστερη ρομαντική περίοδο προς τις πρωτοποριακές συνθέσεις των αρχών του 20ου αιώνα, με αποτέλεσμα να συνοψίσουν στη γραφή τους τα κύρια χαρακτηριστικά μίας σπουδαίας για τη μουσική εποχής που έφτανε στο αναπόφευκτο τέλος της και να ενσωματώσουν παράλληλα στοιχεία της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας που ανέτειλε θριαμβικά.

Προσωπικότητες της Επιστήμης | Εκδήλωση της Ένωσης Φυσικών Βορείου Ελλάδας

Η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας (Ε.Φ.Β.Ε.) σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας, την κ Αντιδήμαρχο κ. Έλλη Χρυσίδου την Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της Δ΄ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ Τσιαπακίδη Κωνσταντίνο, σας προσκαλεί στην εκδήλωση "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ" με ομιλητή τον Κλεομένη Τσιγάνη, Επίκουρο Καθηγητή του ΑΠΘ.