Ανακοινώσεις 19.02.2016

19.02.2016
Εκδηλώσεις: 

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί έρευνα του ΑΠΘ

post image

Η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Τάνια Βαλαμώτη κατάφερε να κερδίσει χρηματοδότηση 1.890.000 εκ. ευρώ για την ερευνητική της ιδέα, με τίτλο: «Προσδιορίζοντας τους πολιτισμούς της διατροφής της αρχαίας Ευρώπης: μια διεπιστημονική έρευνα των φυτικών συστατικών, του μαγειρικού μετασχηματισμού τους και των αλλαγών τους στο χρόνο».

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών | Παρασκευή 26.02.2016

post image

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (ΕΚΠΥ) του Α.Π.Θ. καλεί όσα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (μόνιμοι υπάλληλοι, ΙΔΑΧ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, μέλη ΔΕΠ, Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου, Εργολαβικοί Υπάλληλοι Α.Π.Θ.), ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν 7ωρο Σεμινάριο  Πρώτων Βοηθειών.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Προοπτικές και προκλήσεις για την εκπαίδευση | Ημερίδα

post image

Το Εργαστήριο Διδακτικής Ζωντανών Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σας καλεί στην Ημερίδα με τίτλο:"Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Προοπτικές και προκλήσεις για την εκπαίδευση".

Νέα: 

Διοργάνωση Έκθεσης Γαλλικών Α.Ε.Ι. στη Θεσσαλονίκη 2016

Η Πρεσβεία της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Campus France και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Έκθεση Γαλλικών Πανεπιστημίων και Ανωτάτων Σχολών Grand Ecole, με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις σπουδές στη Γαλλία και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

"Βαρυτικά κύματα" | Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Φυσικής πραγματοποιούν εκδήλωση την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. με θέμα: «Βαρυτικά κύματα». Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκοτας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν της Γερμανίας, και στο Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ.

Συναυλία ΚΟΘ: “Έργα Μπετόβεν, Σοστακόβιτς και Χάυντν”

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα εξόχως ενδιαφέρον πρόγραμμα τριών κορυφαίων δημιουργών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες μαέστρους των ημερών μας.