Ανακοινώσεις 01.03.2016

01.03.2016
Εκδηλώσεις: 

Erasmus+ International - Πρόσκληση για μετακινήσεις

post image

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ανακοινώνει την Πρόσκληση για μετακινήσεις στα πλαίσια του Erasmus+ International για το τρέχον εξάμηνο (Εαρινό 2016/Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016) που αφορούν στους Φοιτητές του 3ου Κύκλου Σπουδών (PhD) καθώς και στο Προσωπικό για Διδασκαλία ή Επιμόρφωση. Οι μετακινήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15/10/2016.

Επιστημολογικά και μεθοδολογικά ζητήματα της Επιστήμης της Αγωγής

post image

1ο Συνέδριο του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. 18-20 Μαρτίου στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη διαλόγου αναφορικά με τις επιστημολογικές κατευθύνσεις της Επιστήμης της Αγωγής, τους κλάδους της, το αντικείμενό της, τη διεπιστημονική συνεργασία της και τα μεθοδολογικά της εργαλεία.

Το Aρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη το 2015

post image

 Για εικοστή ένατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική συνάντηση που αφορά στις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη. Θα γίνουν 81 ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στον βορειοελλαδικό χώρο από την Καστοριά ως τον Έβρο. Οι αρχαιολόγοι σάς προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες αυτής της συνάντησης στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νέα: 

"Ταξιδεύοντας στο Άγιο Όρος" | Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  Έκθεσης  «Από το Άγιο Όρος…» του Μιχάλη Βασιλόπουλου που παρουσιάζουν οι δύο φορείς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία. Στην εκδήλωση συμμετέχουν το ΚΘΒΕ, το τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών  του ΑΠΘ  και το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ.

Αναγόρευση του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σεμινάριο: WIPO, Διάλογος με την Επιστημονική κοινότητα και τους εφευρέτες

Ευαισθητοποίηση των ερευνητών για τη σημασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην έρευνα και καινοτομία και παρουσίαση καλών πρακτικών αξιοποίησης. To σεμινάριο απευθύνεται στην επιστημονική κοινότητα και σε εφευρέτες. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην έρευνα και καινοτομία.

Εκδήλωση | ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος: «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» η Νομική Σχολή ΑΠΘ  και το Τμήμα Νομικής του Παν. Λευκωσίας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ οργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»