Ανακοινώσεις 10.03.2016

10.03.2016
Εκδηλώσεις: 

Φτιάξε τον δικό σου λαχανόκηπο στο Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα

post image

Το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν και φέτος την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από, Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ.

 

Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας: «Νερό και εργασία – Εργασία στο Νερό»

post image

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας Ημέρας του Νερού στις 22 Μαρτίου, το ΑΠΘ και το ΚΕΟΔΥ οργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νερό και Απασχόληση» με σκοπό να ενημερωθεί η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησης και εργασίας που προσφέρει το νερό με τις διάφορες τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές δράσεις που πηγάζουν από τη διαχείριση, διανομή, συντήρηση υποδομών και αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

"Το φύλο της λογοτεχνίας" | Ημερίδα του Τμήματος Φιλολογίας

post image

Ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ διοργανώνει ημερίδα για το φύλο και τη σεξουαλικότητα στη νεοελληνική λογοτεχνία με τίτλο «Το φύλο της λογοτεχνίας» την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ.

Φοιτητικός Διαγωνισμός για τη σχεδίαση λογότυπου και αφίσας

post image

Η Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων λειτουργίας της, διοργανώνει διαγωνισμό για τη σχεδίαση λογότυπου και αφίσας, που θα προβάλλει τις εκδηλώσεις του εορτασμού. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες) της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

Νέα: 

«Χαρτογραφικό και εξερευνητικό έργο της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των επιγόνων του»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εξωστρέφειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το ευρύ κοινό της πόλης η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΑΠΘ, υποστηριζόμενη και από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου μας, διοργανώνει κατά το νέο έτος, μεταξύ άλλων, μια ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ  από διακεκριμένους επιστήμονες της χώρας με θέματα ποικίλου και κοινού ενδιαφέροντος.

Γκούσταβ Μάλερ: Πέμπτη Συμφωνία | Συναυλία ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την εμβληματική Πέμπτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κ.Ο.Α. Στέφανου Τσιαλή. Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 20:30. Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας» του Οδυσσέα Ελύτη | Μουσική Εκδήλωση

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική” που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016. Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 20:00 | Βασιλικό Θέατρο.