ΑΠΘ στην πόλη 2016

Πληροφορίες εκδήλωσης: 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο στην πόλη. Το εορταστικό διήμερο,με τον γενικό τίτλο

"ΑΠΘ στην πόλη"

διοργανώνεται 

στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2016, στην Πλατεία Αριστοτέλους

Με το "ΑΠΘ στην πόλη", το Πανεπιστήμιο «κατεβαίνει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει το έργο και τους ανθρώπους του. Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής PANDORA, η ομάδα AMANDA με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η Ομάδα ARISTURTLE με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ART-16, το ιστιοφόρο σκάφος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.    

 

Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση:

“ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΕΥΡIΠΙΔΗ”
Εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Χουρμουζιάδη
Στις 11:00 π.μ., Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Προβολή της ταινίας του Νίκου Γραμματικού «Μήδεια… κρείσσων των ἐμών βουλευμάτων». Η ταινία είναι βασισμένη στο μύθο της Μήδειας και στη μετάφραση της τραγωδίας του Ευριπίδη από τον Νίκο Χ. Χουρμουζιάδη.

Είναι αφιερωμένη από το δημιουργό της στο Νίκο Χουρμουζιάδη.

Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Γραμματικός, Βαγγέλης Μουρίκης

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αντώνης Αντωνίου, Μηνάς Χατζησάββας, Δήμητρα Χατούπη, Έρση Μαλικένζου, Τάσος Νούσιας, Άρης Ρέτσος και πολλοί άλλοι. Συμμετέχει επίσης, σχολιαστής-«ξεναγός», ο ίδιος ο Νίκος Χουρμουζιάδης.

Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή ΑΠΘ Κ. Τσαντσάνογλου με τίτλο «Ο φίλος μου Νίκος Χουρμουζιάδης». Ομιλία της Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ Ελένης Παπάζογλου με τίτλο ''Νίκος Χουρμουζιάδης ένας φιλόλογος με ταλέντο''.

Ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Γραμματικό.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Καθηγητής Δημήτρης Ναζίρης.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

 

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 8 Οκτώβριος, 2016 - 12:30 έως Κυριακή, 9 Οκτώβριος, 2016 - 20:30
Σχετικά έγγραφα: