Ανακοινώσεις 14.10.2016

14.10.2016
Εκδηλώσεις: 

Νικώντας την εξάρτηση. Κερδίζοντας τη Ζωή | Το ΑΠΘ συμμετέχει στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων

post image

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του στους φορείς απεξάρτησης της πόλης μας στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2016 για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές  των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης,ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

60 Χρόνια Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

post image

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση της στο Α.Π.Θ., η Πολυτεχνική Σχολή διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016, στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με θέμα: Επ-αγγελία Μηχανικού:  Δύο μέρες γνωριμίας με το παρόν αλλά και το μέλλον του μηχανικού.

«Η Σχέση του Σαίξπηρ με την Κλασική και Σύγχρονη Ελλάδα» | Διεθνές Συμπόσιο

post image

Με την ευκαιρία της επετείου των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ (1616-2016), το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο, με θέμα: «Η Σχέση του Σαίξπηρ με την Κλασική και Σύγχρονη Ελλάδα». Στις 22.10.2016.

Η Ανοικτή Επιστήμη στην πράξη, 24-25 Οκτώβρη 2016

Πρόσκληση

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, κα. Αικατερίνη Νάστα και τα μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης σας προσκαλούν στη διημερίδα που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ στο πλαίσιο της Open Access Week 2016: "Η Ανοικτή Επιστήμη στην πράξη". Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Οκτωβρίου 2016 στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Νέα: 

Σειρά διαλέξεων "Η Γιορτή της Επιστήμης" | Διάλεξη του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου

Τον εξέχοντα Έλληνα θεωρητικό της Φυσικής και τέως πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρη Νανόπουλο, υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

6η Εβδομάδα Επιμόρφωσης στο ΑΠΘ 17-21/10/2016

Tο Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων διοργανώνει στο ΑΠΘ την 6η  Εβδομάδα Επιμόρφωσης μελών Διδακτικού και Διοικητικού προσωπικού Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Staff training week).

Ευ ΑΠΘ, υπηρεσίες μάλαξης, σάουνας, δινόλουτρου | Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

post image

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, φροντίζοντας για τη σωματική υγεία και ευεξία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, προσφέρει υπηρεσίες μάλαξης, σάουνας και δινόλουτρου! Δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών έχουν όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας.