Ανακοινώσεις 19.10.2016

19.10.2016
Εκδηλώσεις: 

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELECOS-8)

post image

Tο συνέδριο που οργανώνει η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Βιολογίας και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μακεδονίας-Θράκης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των 90 χρόνων του ΑΠΘ. 

''Η Συμβολή των Ελλήνων Πολιτικών Μηχανικών στην Εξωστρέφεια και στην Ανάπτυξη'' | Ημερίδα

post image

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Παράρτημα του ASCE και του PMI διοργανώνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 9:30-14:30 στο Αμφιθέατρο Π. Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. ημερίδα με Θέμα «Η Συμβολή των Ελλήνων Πολιτικών Μηχανικών στην Εξωστρέφεια και στην Ανάπτυξη».

Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο εξωτερικό

post image

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο εξωτερικό». Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων, για τις δυνατότητες που έχουν και τη διαδικασία αναζήτησης Μεταπτυχιακών σπουδών και υποτροφιών σε χώρες του εξωτερικού.  

Μία παγκόσμια πρεμιέρα και ένα διαμάντι του 20ου αιώνα | Συναυλία ΚΟΘ

post image

Το συμφωνικό έργο ‘Τοπία της Λήθης’ θα κάνει την Παρασκευή 21/10/2016 την παγκόσμια πρεμιέρα του, με την Κ.Ο.Θ. υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του περασμένου αιώνα, η εκπληκτική ‘Πέμπτη Συμφωνία’ του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Νέα: 

«Προστασία των Εφευρέσεων – Από την Ιδέα στην Εμπορευματοποίηση» | Ημερίδα

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Εφευρέσεων (ΕPO) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Προστασία των Εφευρέσεων – Από την Ιδέα στην Εμπορευματοποίηση». Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί στους ερευνητές και σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις η διαδικασία της κατοχύρωσης και αξιοποίησης της Διανοητικής  Ιδιοκτησίας. 

Εκδήλωση της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών διοργανώνει εκδήλωση για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου ΝΟΠΕ. Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00.

Μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας για Προπτυχιακούς Φοιτητές/τριες από το ΚΔΞΓ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, αποκλειστικά και μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές-ήτριες του Α.Π.Θ. διατμηματικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας  κατά το χρονικό διάστημα από 2 Νοεμβρίου 2016 έως 26 Μαΐου 2017.

Εγγραφές στον Φωτογραφικό Όμιλο ΑΠΘ

post image

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΟΑΠΘ) και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου στον χώρο του ομίλου, στο κτίριο της Νομικής Σχολής.