Ανακοινώσεις 01.11.2016

01.11.2016
Εκδηλώσεις: 

Ημερίδα για ευκαιρίες χρηματοδότησης σε έργα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

post image

Το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: “Science and exploration and related technologies: ESA activities and opportunities for Greek scientists and researchers”, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. Η εκδήλωση πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησης κορυφής των εθνικών αντιπροσωπειών των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο 2016 για την έγκριση των χρηματοδοτουμένων προγραμμάτων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή Γ. Αναστασιάδη ''Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο χαμένος παράδεισος των φοιτητικών χρόνων (1962-1967)''

post image

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και οι Εκδόσεις Κυριακίδη σας προσκαλούν στην παρουσιάση του βιβλίου του Γιώργου Ολ. Αναστασιάδη: ''Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο χαμένος παράδεισος των φοιτητικών χρόνων (1962-1967)''. Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

Αναγόρευση του ομότιμου καθηγητή BERTRAND BOUVIER σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας

post image

Στις 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής, θα γίνει η αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Bertrand Bouvier.

 

Αναγόρευση του Bernard Flusin σε Αντεπιστέλλοντα Εταίρο του ΚΒΕ

post image

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απονέμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου στον καθηγητή Bernard Flusin, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό του έργο και την πολύτιμη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του στην επιστήμη της βυζαντινής φιλολογίας που τον κατατάσσουν διεθνώς ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους. Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

Νέα: 

Εκδήλωση για τους φοιτητές που εργάστηκαν εθελοντικά στις διοργανώσεις «ΑΠΘ στην πόλη» και «επ΄αγγελία μηχανικού»

Εκδήλωση για τους φοιτητές που εργάστηκαν εθελοντικά στις διοργανώσεις «ΑΠΘ στην πόλη», στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και «επ΄αγγελία μηχανικού», στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ., στο Aμφιθέατρο Παναγής Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής.

Χάρτες στις Βιβλιοθήκες | Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, το Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ οργανώνουν το 1ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο "Χάρτες στις Βιβλιοθήκες" την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την τεκμηρίωση, αξιολόγηση και ανάδειξη του σπάνιου χαρτογραφικού αποθέματος στις συλλογές της Βιβλιοθήκης AΠΘ.

Εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας ''Βυζαντινή Θεσσαλονίκη''

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Βυζαντινής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης ως στοιχείου πολιτισμού, παράδοσης, ιστορίας και μνήμης και η αξιοποίησή της ως ουσιαστικού πόρου αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Ως προπομπός του ευρύτερου έργου διοργανώνεται 3ήμερο δράσεων, στις 4-5-6 Νοεμβρίου 2016.

Σειρά διαλέξεων "Η Γιορτή της Επιστήμης" | Διάλεξη του καθηγητή Σταύρου Κατσανέβα

Διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Σταύρος Κατσανέβας (Πανεπιστήμιο Denis Diderot, Παρίσι) μιλά με θέμα "Μελετώντας τον Κόσμο: Από τον Θαλή στην Αστροσωματιδιακή Φυσική". Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ.