Ανακοινώσεις 24.01.2017

24.01.2017
Εκδηλώσεις: 

Σπάνιες άγνωστες χειρόγραφες απεικονίσεις του Αρχιπελάγους 330 χρόνια πριν | Συλλογή Δωρεάς Τρικόγλου

post image

Ο Πρύτανης Περικλής Μήτκας και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπογράφουν το Σύμφωνο Συνεργασίας του ΑΠΘ με το Δήμο Θεσσαλονίκης για θέματα βιβλιοθηκών-αρχείων-συλλογών. Μετά την τελετή υπογραφής, ανακοινώνεται για πρώτη φορά δημόσια η ιστορική σπουδαιότητα των άγνωστων και παγκοσμίως μοναδικών χειρόγραφων χαρτών του Αρχιπελάγους (1687), κατά τις διαταγές του Λουδοβίκου 14ου, που αποκαλύφθηκαν και τεκμηριώθηκαν πρόσφατα στη Συλλογή της Δωρεάς Ιωάννη Τρικόγλου του ΑΠΘ. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Ημερίδα: ''100 χρόνια απο τη γέννηση του Ilya Prigogine''

post image

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα, της Σχολής Θετικών Επιστήμων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων απο την ίδρυση της Σχολής, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο '' 100 χρόνια απο τη γέννηση του Ilya Prigogine'' την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017.

AUTH-PLURILANG Εκπαιδευτικά Πολυγλωσσικά Εργαστήρια για παιδιά

post image

Η ερευνητική ομάδα "Pluralités" του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια για παιδιά 4-12 ετών.Τα εργαστήρια, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017 από τις 11.00 έως τις 13.00.

Νέα: 

Μνημόνιο Συνεργασίας του ΑΠΘ και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard

post image

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάσαν τη νέα συνεργασία «CHS Fellowships in collaboration with AUTH’s Department of Classics (Ερευνητικές Υποτροφίες του CHS σε συνεργασία με τον Τομέα Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ)».

Ανοικτό Σεμινάριο Διδασκόντων || Σειρά Διαλέξων στο Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής

Ο Τομέας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΑΠΘ διοργανώνει, στο πλαίσιο του Ανοικτού Σεμιναρίου Διδασκόντων, διάλεξη του κ. Β. Κάλφα «Θουκυδίδης και Πλάτων». Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

 

Έκθεση με τίτλο ''Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος''

Το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκοσμίως, είναι η αφορμή για την έκθεση με τίτλο «Το Δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος», μια σύμπραξη του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. 19/1-28/2/2017.

Φωτοτυπικό Κέντρο – Διευρυμένο Ωράριο Λειτουργίας

post image

To Φωτοτυπικό Κέντρο του ΑΠΘ στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή  8:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ., για τις ημερομηνίες 23 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου.