Κοσμοπούλου Ιωάννα

Υποψηφιότητα για: 
Δημοτικές Εκλογές
Τίτλος: 
τ. Eπίκουρη Kαθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
Στοιχεία Επικοινωνίας: 

τηλ: 6980916206, 2310344976.

Φωτογραφία: 
post image
Κείμενο καλωσορίσματος: 

Αν μου ζητούνταν να απαντήσω στο ερώτημα τι θα έκανα ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη η πόλη που ονειρεύομαι, αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσα να το κάνω χωρίς να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ρομαντική και αιθεροβάμων, αλλά συνδυάζοντας το όνειρο με την τέχνη του εφικτού.
Δύσκολο το ερώτημα κι ακόμη πιο δύσκολες οι απαντήσεις.
Η πρώτη και πιο απλή απάντηση είναι ότι για ν’ αλλάξει κανείς την πόλη, θα πρέπει να την αγαπάει. Και μην σας φαίνεται απλοϊκό και ανούσιο. Είναι ίσως το πιο δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο να μη τη χρησιμοποιήσει κάποιος ως σκαλί για ν’ ανέβει. Να βάλει στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη, συσχετισμούς και συμβιβασμούς, ρουσφέτια και χτυπήματα πλάτης και να λειτουργήσει με μοναδικό κίνητρο την αγάπη του γι’ αυτήν και φυσικά τους πολίτες της.
Το δεύτερο είναι το όραμα. Έργα πνοής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μορφή της πόλης και κυρίως απλές κινήσεις που δεν κοστίζουν απαραίτητα πολύ, αλλά με μεράκι και φαντασία θα της δώσουν ανάσα και χρώμα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δομές που θα επικεντρώνονται στον Άνθρωπο, στο παιδί, την εργαζόμενη μητέρα, τους ηλικιωμένους, τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, τους άστεγους, τους πρόσφυγες, τα εξαρτημένα άτομα. Δομές που υλοποιούνται με περίσσεια αγάπης και φροντίδας, κάνοντας τους πολίτες συμμέτοχους και αξιοποιώντας την προσφορά και τον εθελοντισμό. Όραμα για μια πόλη είναι οτιδήποτε κάνει τους κατοίκους της πιο ευτυχισμένους.
Το τρίτο είναι η εργατικότητα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πρέπει να σηκώνουν τα μανίκια και να δουλεύουν. Να περπατάνε στην πόλη και να εντοπίζουν τα προβλήματα, να ψάχνουν λύσεις, να φέρνουν νέες ιδέες. Να τη σκέφτονται ακόμη και στον ύπνο τους.
Και τέλος τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν με την πόλη πρέπει να ενώνουν κι όχι να διχάζουν, να συνθέτουν κι όχι να αντιπολιτεύονται. Χρειαζόμαστε φωνές του συν και όχι του αντι. Σύνθεση απόψεων, συνεργασίες, συναίνεση, συμμετοχή. Αυτές είναι οι λέξεις που σε στέλνουν μπροστά.
Επειδή είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης και την αγαπώ, έχω άποψη για το μέλλον της, μπορώ να δουλέψω σκληρά και ήμουν πάντα στη ζωή μου άτομο της συναίνεσης, πήρα μια απόφαση ζωής.
Να είμαι υποψήφια με το Νίκο Ταχιάο και το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Το Νίκο τον γνωρίζω από πολύ παλιά. Είναι άνθρωπος που βάζει κάτω το κεφάλι και δουλεύει χωρίς να λειαίνει τις γωνίες. Έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο μετερίζι πολλά χρόνια πριν. Στο πλάι ενός ανθρώπου που αγάπησε βαθιά τη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος ως αιρετός κι εγώ ως συνεργάτης του Δημάρχου. Τότε δουλέψαμε με μεράκι και αγάπη για την πόλη και είμαι σίγουρη ότι και τώρα θα κάνουμε το ίδιο αν εσείς μας δώσετε την ευκαιρία.
Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να δώσω υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Θέλω μόνο να μπορέσω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πάλι τη Θεσσαλονίκη να χαμογελάσει. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι πάνω απ’ όλα!!!

Βιογραφικό: