Παπαϊωάννου Νικόλαος

Υποψηφιότητα για: 
Πρυτανικές Εκλογές
Τίτλος: 
Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Tηλ. + 30-2310-999976, +30-2310-999830 Fax + 30-2310-999979

Email: nikpap@vet.auth.gr

Φωτογραφία: 
post image
Θέση Υποψηφιότητας: 
Υποψήφιος Πρύτανης
Κείμενο καλωσορίσματος: 

Το όραμά μου για το Πανεπιστήμιο

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει επηρεάσει σημαντικά όλες τις δημόσιες δομές. Μεταξύ αυτών και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Δεδομένης της ιστορίας του, του μεγέθους του, αλλά και του ρόλου που έχει διαδραματίσει διαχρονικά στην παιδεία και την κοινωνία, το Αριστοτέλειο μπορεί να ασκήσει ηγετικό ρόλο σε όλο το φάσμα της πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Η πιο σίγουρη εγγύηση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η ποιότητα της δουλειάς μας. Και δεν είναι μόνο η παραγωγή και η μετάδοση κατάλληλης και επαρκούς γνώσης. Eίναι και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, που θα σέβονται αλλά και θα αμφισβητούν τα δεδομένα και θα κινούνται σε πορείες διαρκούς προσαρμογής με στόχο την αριστεία.

Για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε περιβάλλον ανοικτών ακαδημαϊκών συνόρων, απαιτούνται πολύπλευρες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια. Οι κοινωνίες άνοιξαν και καμιά διάταξη νόμου δεν θα είναι αρκετή στο εξής να μας προστατεύσει από τον ανταγωνισμό που βιώνουμε. Μόνοι μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες προκλήσεις που θα συναντήσουμε.

Σας καλώ, πρώτοι εμείς, ν’ αφήσουμε πίσω την κρίση και να γυρίσουμε σελίδα. Το Αριστοτέλειο έχει ανεξάντλητες δημιουργικές δυνάμεις. Θα πρέπει να τις απελευθερώσουμε και να γίνουμε μέρος της λύσης που αναζητά η ελληνική κοινωνία.

Σας καλώ να γυρίσουμε σελίδα και να ξεφύγουμε από την καταθλιπτική περιδίνηση, στην οποία έχουμε παγιδευτεί.

Σας καλώ να πετάξουμε, έστω και με σπασμένα τα φτερά, όπως λέει ο ποιητής.

Σας καλώ, με αισιοδοξία, να ξαναπάρουμε το μέλλον του Πανεπιστημίου στα χέρια μας. Να κάνουμε το Αριστοτέλειο πρότυπο ακαδημαϊκότητας και δημιουργικότητας.