Βιβλιοθήκη Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

H βιβλιοθήκη του Τμήματος επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συστεγάζεται με τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και λειτουργεί ως βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής και βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής. Η ενιαία συλλογή της βιβλιοθήκης αποτελείται από περίπου 25.000 τόμους βιβλίων και συνολικά 74 τίτλους περιοδικών. Από το σύνολο αυτό των περιοδικών τα 18 είναι ελληνικά (κοινοί τίτλοι με το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής), ενώ τα 56 ξενόγλωσσα.
 
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.
 
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και εξυπηρετεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές) του Α.Π.Θ. καθώς και εξωτερικούς χρήστες (π.χ. εκπαιδευτικούς). Ο δανεισμός των βιβλίων επιτρέπεται στα μέλη ΔΕΠ, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος καθώς και στους δασκάλους και τις δασκάλες που φοιτούν στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός», εφόσον αποκτήσουν την κάρτα δανεισμού της βιβλιοθήκης (για την έκδοση της οποίας απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης, μια φωτογραφία και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του βιβλιαρίου σπουδών για τους φοιτητές). Η κάρτα αυτή ισχύει για όλες τις βιβλιοθήκες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Η βιβλιοθήκη είναι συνδεδεμένη με τις ηλεκτρονικές πηγές του συστήματος βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. και όλοι οι χρήστες της βιβλιοθήκης (εσωτερικοί και εξωτερικοί) μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. http://web.lib.auth.gr να έχουν πρόσβαση σε όλα τα περιοδικά και τα έντυπα αποκτήματα των βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ., σε 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών, σε περίπου 684 περιοδικά πλήρους κειμένου και σε 384 από αυτά πρόσβαση και σε παλαιότερα τεύχη.

Διοικητικό προσωπικό: 
Ανδρεανή Νούνη
Αγγελική Παπάζογλου
Τηλέφωνο: 
+30 2310 995047
Φαξ: 
+30 2310 991210
Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

Παιδαγωγική Σχολή

Βιλιοθήκη Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής, 2ος Όροφος

Πανεπιστημιούπολη

54124 Θεσσαλονίκη