Διαδικτυακή εκδήλωση στο ΑΠΘ: «EPICUR: Το παρόν και το μέλλον»

«EPICUR: Το παρόν και το μέλλον»είναι το θέμα της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Α’ φάσης υλοποίησης του EPICUR, η προοπτική της Β’ φάσης «EPICUR v2.0 – SHAPEIT», καθώς και οι ευκαιρίες που προσφέρονται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η εκδήλωση, η οποία απευθύνεται σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και σε εκπροσώπους επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν από τα μέλη της ομάδας υλοποίησης του ΑΠΘ τα καινοτόμα αποτελέσματα και οι ευκαιρίες που προσφέρει η Συμμαχία EPICUR, ενώ θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από διδάσκοντες, ερευνητές και φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις του EPICUR.

Στο δεύτερο μέρος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας» με εκπροσώπους ελληνικών ΑΕΙ τα οποία συμμετέχουν σε αντίστοιχες Συμμαχίες, με αντικείμενο τη σημασία των Συμμαχιών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον ρόλο των ελληνικών πανεπιστημίων, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του EPICUR ΑΠΘ είναι ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/webinar/register/WN_S5J_JNCEQ-yz6qBz-_AGbw.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διαδικτύου, από τον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-epicur-to-paron-kai-to-mellon-diadikt/

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον σύνδεσμο: https://epicur.auth.gr/2022/11/02/epicur-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%8c%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85/

Μετάβαση στο περιεχόμενο