Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός

“Αγαπητά μέλη,

Η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:30 στο Αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη 546 21) για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου “Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός”.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης κιβωτού γνώσης και πολιτισμού, η οποία θα διαφυλάξει το σύνολο των εκφάνσεων του πολιτιστικού αποθέματος Ιερών Μονών του Αγίου Όρους σε ψηφιακή μορφή.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, το επιστημονικό προσωπικό της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητος θα παρουσιάσουν το όραμα και τη δομή του έργου, αλλά και τις τεράστιες νέες δυνατότητες που αυτό προσφέρει στην έρευνα, την εκπαίδευση και την προβολή του Ορθόδοξου Χριστιανικού Πολιτισμού.
Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης και παράλληλα με αυτήν, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακή περιήγηση στον κόσμο του Αγίου Όρους με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Δεδομένης της σημαντικότητας του τεράστιου αυτού έργου, η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση,
Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός”

Μετάβαση στο περιεχόμενο