Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η 7η Απριλίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς την ημέρα αυτή το 1948 ιδρύθηκε ο Οργανισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στη δημόσια υγεία και εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα υγείας που αφορούν όλους τους ανθρώπους.

Για δεύτερη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται εν καιρώ πανδημίας. Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έπληξε όλο τον πλανήτη και επηρέασε τη ζωή και την καθημερινότητά μας συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας και να απειλεί την υγεία μας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από την αρχή της υγειονομικής αυτής δοκιμασίας, συμμετέχει δυναμικά με τους ανθρώπους του και τις έρευνές του στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορονοϊό, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, η διεθνώς καταξιωμένη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας νέους επιστήμονες με ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο και ήθος, που υπηρετούν στον χώρο της υγείας και διακρίνονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Σε περιόδους κρίσης, ίσως περισσότερο από ό,τι σε άλλες εποχές, γίνεται αντιληπτό πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Ταυτόχρονα, εκτός από ανεκτίμητο αγαθό, αποτελεί και ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο τη δική μας υγεία όσο και των συνανθρώπων μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο