Ανακοίνωση του ΑΠΘ σχετικά με τα υποτιθέμενα κρούσματα

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενα κρούσματα κορονοϊού σε φοιτητές/φοιτήτριές του στη Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διευκρινίζει:

 

1. Στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών την Κυριακή 18 Οκτωβρίου διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορονοϊό συνολικά έξι φοιτητές/φοιτήτριες όλων των ετών.

 

2. Ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.

 

3. Μετά από επικοινωνία και με τους έξι φοιτητές/φοιτήτριες, που διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορονοϊό, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών τους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο  εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με συμφοιτητές/συμφοιτήτριές τους από άλλα τμήματα και έτη του ΤΕΦΑΑ Σερρών, έχοντας λάβει μέρος σε εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών στις Σέρρες.

 

4. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει εξειδικεύσει η επιτροπή Covid-19 του ΑΠΘ, αποφασίστηκαν τα εξής, για τα οποία οι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Σερρών έχουν ενημερωθεί ήδη σχετικά:

 

α) Αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.

 

β) Καραντίνα 14 ημερών για όλους τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

 

γ) Καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ως «επαφές» ορίζονται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.

 

δ) Απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα.

 

Το ΑΠΘ έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στους χώρους του και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για όσα το αφορούν. Η διαστρέβλωση γεγονότων, αν κάτι εξυπηρετεί, σίγουρα δεν είναι η ενημέρωση και η προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές

Μετάβαση στο περιεχόμενο