11 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον | i-PROGNOSIS

Σήμερα, 11 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου του Πάρκινσον. Μίας ασθένειας, από την οποία πάσχουν πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και για την οποία δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Ωστόσο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλλει στην έγκαιρη πρόγνωση των συμπτωμάτων ατόμων που δυνητικά μπορεί να εμφανίσουν Πάρκινσον, σε συνδυασμό με καινοτόμες παρεμβάσεις για την έγκαιρη υποστήριξή τους, υλοποιεί το Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα i-PROGNOSIS (https://www.youtube.com/watch?v=ZzDNRDypz1I )

Μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στην έρευνα αυτή με το να κατεβάστε την εφαρμογή iPrognosis από το Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iprognosis.gdatasuite),

όπως ο José Mourinho (https://www.youtube.com/watch?v=HZrBOSzp16E)

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο! Απλά, μέσω της καθημερινής χρήσης του κινητού σας μας βοηθάτε στο να φτιαχτούν καλύτερα μοντέλα πρόβλεψης του Πάρκινσον, στέλνοντας ανώνυμα δεδομένα χρήσης (π.χ., πως κρατάτε το κινητό (π.χ., εάν εμφανίζεται τρέμολο), πως γράφετε μηνύματα (όχι το τι γράφετε), πως μιλάτε (όχι το τι λέτε)) χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των δεδομένων σας, μιας και η έρευνα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες ηθικής.

Η δική σας προσφορά δεδομένων χρήσης μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη πρόγνωση του Πάρκινσον (πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα) που αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή παγκοσμίως.

Σκεφτείτε ότι η νέοι του σήμερα είναι οι ηλικιωμένοι του αύριο. Η συμβολή σας μπορεί να προάγει την έρευνα για μια πιο υγιή και ενεργό γήρανση.

Περισσότερα στο www.i-prognosis.eu

Υπεύθυνος i-PROGNOSIS: Καθ. Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, ΑΠΘ (leontios@auth.gr)

Μετάβαση στο περιεχόμενο