Δωρέα 32 έργων από τον καλλιτέχνη Απόστολο Κιλεσσόπουλο στο ΑΠΘ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΙΛΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΩΡΙΖΕΙ 32 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ

Την πρόθεσή του να δωρίσει στο ΑΠΘ 32 έργα του ανακοίνωσε στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, ο ζωγράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σκηνογράφος Απόστολος Κιλεσσόπουλος σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 9 Ιουλίου 2014 στην Πρυτανεία, παρουσία του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Μίλτου Παπανικολάου.

 

Ο σημαντικός αυτός Έλληνας καλλιτέχνης, ο οποίος ζωγράφισε τις δυο μεγαλύτερες τοιχογραφίες στην Ελλάδα, μία εξωτερική, στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και μία εσωτερική, στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, ανέφερε ότι εκτός από τα 32 αυτά έργα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μεγάλων διαστάσεων, προτίθεται να δωρίσει το αρχείο του στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς επίσης τη δισκοθήκη και τα βιβλία του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

 

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον κ. Κιλεσσόπουλο για την εξαιρετικά γενναιόδωρη, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά του και τον διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθεί αυστηρά η προβλεπόμενη τυπική διαδικασία για τη δωρεά, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΙΛΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ