SDSN Black Sea: Ένα νέο Δίκτυο για την Επίλυση Προβλημάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με έδρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την Προεδρία και θα αποτελεί την έδρα του νεοσύστατου Δικτύου για την Επίλυση Προβλημάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (SDSN Black Sea), ως τμήμα του υφιστάμενου παγκόσμιου δικτύου των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Solutions Network-SDSN Global).

Το νέο Δίκτυο θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πλαίσιο για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και έναν οδηγό πολιτικής δράσης, αναφορικά με την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του νέου Δικτύου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 11:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ, Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής του SDSN Global. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Sachs την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 θα αναγορευτεί σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η υποβολή της πρότασης ίδρυσης του SDSN Black Sea αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων του Δικτύου Black Sea Universities Network, με θέμα: «UN 2030 Sustainable Development Goals in the Black Sea Region: From Science to Implementation», που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, υπό την Προεδρία του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

Το SDSN (http://unsdsn.org) λειτουργεί από το 2012 υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει την παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία και εξειδίκευση, για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών λύσεων ως προς την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) και των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο