Διεθνές Συνέδριο | “Hellenistic Alexandria: celebrating 24 centuries”

Για τον εορτασμό των 24 αιώνων από την έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου της Αλεξανδρείας, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και του Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνδιοργανώσουν ένα υψηλού επιπέδου Συνέδριο που θα αποτελέσει κίνητρο για τους ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων να στρέψουν την προσοχή τους στον Ελληνιστικό κόσμο και την σπουδαιότητά του στον πολιτισμό μας.

Πρόκειται για το Συνέδριο με τίτλο Hellenistic Alexandria: celebrating 24 centuries το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συζητήσεις αυτού του σημαντικού Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στη σπουδαιότητα των εξαιρετικά πρωτότυπων ιδεών των Ελληνιστικών χρόνων και του νεωτερισμού της ατμόσφαιρας της εποχής. Το Συνέδριο θα ασχοληθεί τόσο με ιστορικά όσο και πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα, φωτίζοντας την επίδραση των Ελληνιστικών ιδεών στη σύγχρονη φιλοσοφία, στην τέχνη και στη σύγχρονη επιστήμη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.hellenistic-alexandria.com/

Δηλώσεις Συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/en/Events/hellenistic-alexandria-celebra?slug=hellenistic-alexandria-celebra

Link ζωντανής μετάδοσης: https://www.youtube.com/channel/UCTdo-3Ady9goK1VOCVdQ8aQ/live

Μετάβαση στο περιεχόμενο