Παρουσίαση του έργου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το ερευνητικό έργο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ θα παρουσιαστεί σε τριήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
 
41 ομιλίες και 18 posters, τα οποία εντάσσονται σε 17 θεματικές ενότητες, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αφορούν κάθε είδους έρευνα των τελευταίων ετών στα πεδία της Ιστορίας και Αρχαιολογίας, από την Προϊστορία έως τη Σύγχρονη Ιστορία, που πραγματοποιείται μέσα από ανασκαφές, προγράμματα ομαδικά και ατομικά, χρηματοδοτούμενα και μη.
 
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ, Ομότιμους Καθηγητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν διαδικτυακά.
 
Η παρουσίαση του απολογισμού του έργου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας γίνεται για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «με αυτήν την εκδήλωση το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ επιθυμεί να εγκαινιάσει και να καθιερώσει την ετήσια παρουσίαση του έργου του αλλά και να δηλώσει δυναμικά την παρουσία του μέσα στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία και έχουν πλήξει ειδικά τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες».
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο