Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια | Ημερίδα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. διοργανώνουν από κοινού εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο:

Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοεμβρίου 2016 στους χώρους του ΤΕΠΑΕ. Την ημερίδα θα υποστηρίξουν με εισηγήσεις και εργαστήρια Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και των δύο χωρών. Η συνεργασία αυτή των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επικεντρώνει σε μια θεματική, για την οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη αναπτύξει πολλές και δυναμικές σχέσεις. Η Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση αποτελεί αντικείμενο κοινών προσπαθειών των δύο χωρών. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτυχθούν μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία και στη σύνδεσή της με την εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι εισηγήσεις εστιάζουν στη μέθοδο project, σε θεωρητικά θέματα που υπεισέρχονται στη διδασκαλία της λογοτεχνίας σχετικά με τον αναγνώστη ή τη διακειμενικότητα, καθώς και στις νέες προσεγγίσεις που αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική πράξη, όπως η δημιουργική γραφή. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και πιο εξειδικευμένες εισηγήσεις αναφορικά με τη διδακτική του Ερωτόκριτου, την Ιστορία δια της Λογοτεχνίας και την ανάπτυξη του κριτικού γραμματισμού δια του εικονογραφημένου βιβλίου. Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν εργαστήρια, ώστε να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ θεωρίας και πράξης, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνη από το Α.Π.Θ. είναι η Καθηγήτρια του ΤΕΠΑΕ, κ. Μένη Κανατσούλη (menoula@nured.auth.gr).

Ώρα έναρξης της ημερίδας 9.00

Μετάβαση στο περιεχόμενο