Παρουσίαση Αφιερωματικού Τόμου εις μνήμην Δημήτρη Θέμελη (1931-2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ πραγματοποιεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.30 εκδήλωση για την παρουσίαση του Αφιερωματικού Τόμου εις μνήμην Δημήτρη Θέμελη (1931-2017), στο Φουαγιέ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (Κτήριο Θέρμης).

Ο διακεκριμένος μουσικολόγος και συνθέτης Δημήτρης Θέμελης υπήρξε διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από το 1971 ως το 1985 και καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από την ίδρυσή του το 1985 μέχρι το 1998, ενώ παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος για τέσσερις θητείες και Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών.
Έχει δημοσιεύσει σημαντικές μουσικολογικές εργασίες και έχει συνθέσει μεγάλο πλήθος έργων για συμφωνική ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου, φωνητικά σύνολα, κ.α.
Ο αφιερωματικός τόμος περιλαμβάνει 13 νέες μουσικολογικές εργασίες, 4 νέα μουσικά έργα και τον πλήρη κατάλογο της συνθετικής του εργογραφίας.
Τον τόμο επιμελήθηκαν οι: Δημήτρης Γιάννου, Εύη Νίκα-Σαμψών, Γιώργος Σακαλλιέρος και Κώστας Τσούγκρας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες συναδέλφων του Δημήτρη Θέμελη και την παρουσίαση των τεσσάρων έργων που γράφτηκαν προς τιμή του σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο