Δυναμικό ξεκίνημα του ΑΠΘ στην 83η ΔΕΘ

Με τα εγκαίνια του εκθεσιακού του χώρου από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την υπογραφή μιας στρατηγικής συμφωνίας με τη Microsoft, με εκδήλωση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αλλά και με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, ξεκίνησε δυναμικά η συμμετοχή του ΑΠΘ στην 83η ΔΕΘ, το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της.

Τον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ επισκέφθηκαν ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, η Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κ.ά.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του ΑΠΘ στην 83η ΔΕΘ (Περίπτερο 14, σταντ 25), από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους και ξεναγήθηκαν στα εκθέματα ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, η Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποδεικνύει για μία ακόμη χρονιά  ότι, εκτός από το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, έχει να επιδείξει μια σειρά από σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα που ενδιαφέρουν άμεσα όλη την κοινωνία», δήλωσε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που εγκαινίασε το Περίπτερο «του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας», στάθηκε στην προσπάθεια της ακαδημαϊκής κοινότητας να διαφυλάξει τη δημόσια εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης, αφού, όπως τόνισε, «το ότι δεν κατέρρευσε η δημόσια εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης έγινε χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας, των πανεπιστημιακών μας και όλης της κοινότητας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «στο κομμάτι της έρευνας το ΑΠΘ πρωτοστατεί στα προγράμματα του ΕΛΙΔΕΚ, στις υποτροφίες για τους υποψήφιους διδάκτορες και στα προγράμματα έργων μεταδιδακτόρων. Τα στοιχεία που διαθέτουμε δείχνουν ότι το ΑΠΘ βρίσκεται σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις σε όλα αυτά τα προγράμματα».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μη-επανδρωμένου αεροχήματος DELAER RX-3, το οποίο κατασκεύασε το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στο Περίπτερο του ΑΠΘ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν:

  • Το μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) – DELAER RX-3
  • Το αγωνιστικό μονοθέσιο ART18
  • Το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Aristurtle
  • Την καινοτόμο δραστηριότητα «Brain Run meets Remedes», που μετρά τις νοητικές ικανότητες και τα αντανακλαστικά των χρηστών, μέσα από ένα παιχνίδι
  • Την πρωτότυπη πλατφόρμα για την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας στα ψηφιακά μέσα, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας «StayConn App»
  • Την καινοτόμο εφαρμογή που αποκωδικοποιεί το κλάμα του μωρού iCRY2Talk
  • Το ερευνητικό έργο του Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ
  • Τις συνεργασίες του ΑΠΘ με Ιδρύματα των ΗΠΑ

Τη φετινή συμμετοχή του Αριστοτελείου στην 83η ΔΕΘ πλαισιώνει και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι άνθρωποι και το έργο του ΑΠΘ.

Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφία 1

Φωτογραφία 2

Φωτογραφία 3

Φωτογραφία 4

Φωτογραφία 5

Φωτογραφία 6

Φωτογραφία 7

Μετάβαση στο περιεχόμενο