1ο Βραβείο φοιτητών Τμήματος Γεωπονίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2025

Η ομάδα των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών/τριών του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ, αποτελούμενη από τους Βώπη Ιωάννα, Λίτσα Παναγιώτα, Μορφίδου Δανάη, Στεφάνου Γλυκερία, Χατζηπροκοπίου Στυλιανή και Τσικουδή Στυλιανό, με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Αθανασία Γούλα, απέσπασε το 1ο Βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia 2025, το πρώτο που κερδίζει ομάδα του ΑΠΘ, με το προϊόν Crunchy Grain, και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2025 στη Γερμανία. 

O εθνικός διαγωνισμός Ecotrophelia διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για τη δημιουργία νέων οικολογικών και καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές/τριες που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.