Ευχετήριο μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

       Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο απουσίας από τις αίθουσες διδασκαλίας και τα αμφιθέατρα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επιστροφή μας στη λειτουργία του πανεπιστημίου μας με φυσική παρουσία. Αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα, η προετοιμασία  

       για την  ασφαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου μας με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως αυτά καθορίζονται κάθε φορά από τις αρμόδιες αρχές, είναι διαρκής και σε απόλυτη προτεραιότητα.   

      Καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, το Πανεπιστήμιό μας, όπως και όλη η κοινωνία, ήρθε αντιμέτωπο με τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία. Ενώ στην αρχή μπορεί να φάνταζαν ανυπέρβλητες, όλοι μαζί εργαστήκαμε σκληρά και

      καταφέραμε να συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο μας, σε όλα τα επίπεδα, εκπαιδευτικό, ερευνητικό, διοικητικό. Το εκπαιδευτικό έργο διεξήχθη με επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες οι οποίες απαγόρευαν τη φυσική παρουσία

      των φοιτητριών/φοιτητών. Ιδιαίτερα, μάλιστα, το ερευνητικό έργο που παράχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο την περίοδο αυτή ξεχωρίζει τόσο για την ποσότητα, όσο κυρίως, για την ποιότητα και την πρωτοπορία του.

      Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τις εργώδεις μας προσπάθειες και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά προκειμένου να φθάσει το Πανεπιστήμιό μας ακόμη υψηλότερα και να ενισχυθεί έτι περαιτέρω το επιστημονικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια κοινότητα.      

      Παραμένουμε αρωγοί στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας και είμαστε εδώ για να το υποστηρίξουμε, να το ενισχύσουμε και να το αναδείξουμε.

     Θέλουμε να παρακαλέσουμε θερμά τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, καθώς και τις πρωτοετείς φοιτήτριες και τους πρωτοετείς φοιτητές που θα υποδεχτούμε σε λίγες μέρες, να εφοδιαστούν με το μόνο «διαβατήριο»

     για την  ασφαλή τους επιστροφή στα αμφιθέατρα, τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός αποτελεί μια πράξη κοινωνικής συνείδησης, σεβασμού στο αγαθό της ζωής και αποτελεί ηθικό χρέος τόσο ατομικό όσο και κοινωνικό και συγχρόνως μια «απόδειξη» εμπιστοσύνης

     στην ίδια την επιστήμη, την οποία υπηρετούμε όλοι μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

     Με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, σας ευχόμαστε ολόθερμα μία δημιουργική χρονιά, με υγεία και κάθε επιτυχία!  

     Και πάλι καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλες και όλους μας!

Ο Πρύτανης
Καθ. Νικόλαος Παπαϊωάννου
Οι Αντιπρυτάνεις
Καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης
Καθ. Χαράλαμπος Φείδας
Καθ. Δημήτριος Κωβαίος
Αν. Καθ. Ευστράτιος Στυλιανίδης
Μετάβαση στο περιεχόμενο