Η «SpaceDot» συμμετέχει στο πρόγραμμα «Fly Your Satellite! 3».

«Η φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ, «SpaceDot», συμμετέχει στο πρόγραμμα «Fly Your Satellite! 3» και τον Δεκέμβριο μέλη της ταξίδεψαν στο Βέλγιο, όπου και ολοκλήρωσαν κάποιες από τις δοκιμές που είναι απαραίτητες για την εκτόξευση του νανοδορυφόρου τους.

To πρόγραμμα «Fly Your Satellite! 3» του εκπαιδευτικού γραφείου της ESA (European Space Agency) πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να κατασκευάσουν και να εκτοξεύσουν τον δικό τους νανοδορυφόρο (AcubeSAT).

Συγκεκριμένα οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και να ελέγξουν σε συνθήκες διαστήματος (σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και διαμέσου προσομοιώσεων εκτόξευσης) τον μηχανισμό της κεραίας (Antenna Deployment Mechanism), που θα επιτρέψει την επικοινωνία του δορυφόρου με τη Γη όταν αυτός θα βρίσκεται πλέον στο διάστημα.

Η εκτόξευση του δορυφόρου του πανεπιστημίου μας θα πραγματοποιηθεί, αφού ολοκληρωθούν με επιτυχία και τα υπόλοιπα environmental tests που θα ακολουθήσουν αυτή τη χρονιά.»

Άρθρο της ESA: https://www.esa.int/Education/CubeSats_-_Fly_Your_Satellite/Lights_out_and_away_we_go_first_environmental_test_at_the_CSF_for_team_SpaceDot 

Facebook: https://www.facebook.com/spacedot.auth
Instagram: https://www.instagram.com/spacedot.auth/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/spacedot/

Μετάβαση στο περιεχόμενο