«Μεταμορφώσεις και προοπτικές των Γερμανικών Σπουδών στον χώρο της Μεσογείου κατά την διάρκεια της πανδημίας και μετά», 23.06.2022 Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ

“Transformationen und Perspektiven der Germanistik im Mittelmeerraum unter und nach Pandemiebedingungen” 23.06.2022, MSEG-Treffen in Thessaloniki, AUTH.

Η Ελληνική Εταιρεία Γερμανικών Σπουδών διοργανώνει τη συνάντηση του Δικτύου Γερμανικής Φιλολογίας της Μεσογείου και Νότιας Ευρώπης, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές του κλάδου από πανεπιστήμια της Κύπρου, Αιγύπτου, Ιταλίας, Μάλτας, Κροατίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Τυνησίας, Αλγερίας και Μαρόκου. Το Δίκτυο Γερμανικής Φιλολογίας της Νότιας Ευρώπης ιδρύθηκε το 2014 στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και στόχος του είναι η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας όλων των Τμημάτων του κλάδου καθώς και η υιοθέτηση κοινής εκπαιδευτικής πολιτικής. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.

Εναρκτήρια Εκδήλωση : Πέμπτη, 23.06.2022, 9.30 Αμφιθέατρο Μουσείου Εκμαγείων (υπόγειο Νέου κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής).

Ομιλήτριες :

10.00 Cornelia Böhm (DAAD-Lektorat Thessaloniki) “Einblicke in die internationale Sprachenpolitik für das Fach Deutsch”

17.30 Prof. Dr. Gesine Schiewer (Gesellschaft für Interkulturelle Germanistik)

“Interkulturelle Verständigung und Realitätssinn-zwei unvereinbare Konzepte? Eine Diskussion germanistischer Zugänge zu Dialog und Konflikt”

Μετάβαση στο περιεχόμενο