Συμμαχία EPICUR: Υποβολή αιτήσεων για παρακολούθηση μαθημάτων πανεπιστημίων της συμμαχίας, του ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των αιτήσεων για πιλοτικά μαθήματα, τα οποία αφορούν κατά περίπτωση στο χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και απευθύνονται στους φοιτητές των εννέα πανεπιστημίων της Συμμαχίας EPICUR.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα που προσφέρονται από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας και όχι αυτά που προσφέρονται από το ΑΠΘ.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται μέσα από το καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε από το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης (KIT), στο πλαίσιο του EPICUR. Η διαδικασία γίνεται με χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  EPICUR Virtual Campus Learning Platform. Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 16 Μαΐου ως τις 13 Ιουνίου 2022. Επισημαίνεται ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην αγγλική γλώσσα.

Αναλυτικά, οι κατάλογοι των προσφερόμενων μαθημάτων βρίσκονται αναρτημένοι στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). Η αναγνώριση των μαθημάτων και ο σχετικός αριθμός ECTS εξαρτάται από σχετική απόφαση του Τμήματος σας. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται, πριν την υποβολή αίτησης, να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο Συντονιστή EPICUR που έχει οριστεί για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα αναγνώρισης ή ένταξης τους στο Παράρτημα Διπλώματος. Τα στοιχεία των Συντονιστών EPICUR για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ μπορείτε να τα αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1ziJxGjN9zzbELzeK8_nTi62iZLYSH8-l/view?usp=sharing

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχετικές με τη διαδικασία υποβολής αίτησης και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε μάθημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στη δημοσιευμένη Πρόσκληση. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τις δύο ενημερωτικές συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom στις 16 Μαΐου 2022, 18:00 (ώρα Ελλάδας) και στις 24 Μαΐου 2022, 11:00 (ώρα Ελλάδας), αναφορικά με τα προσφερόμενα μαθήματα και τη διαδικασία αίτησης. Θα δοθεί επιπλέον η δυνατότητα συζήτησης με φοιτητές και Καθηγητές της Συμμαχίας EPICUR.

Με εκτίμηση,

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο