«Συστημικές Κρίσεις που προκαλούνται από τη Σύγχρονη Πανδημία και Προοδευτικές Διέξοδοι» Διεθνές Τηλεσυνέδριο από το ΑΠΘ

Tο 1ο Διεθνές Τηλεσυνέδριο με θέμα «Συστημικές Κρίσεις που προκαλούνται από τη Σύγχρονη Πανδημία και Προοδευτικές Διέξοδοι» (Systemic Crises Triggered by Contemporary Pandemia & Progressive Way-Outs) διοργανώνει η Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης (Association of Economic Universities of South and Eastern Europe and the Black Sea Region – ASECU, www.asecu.gr), την προεδρία της οποίας ασκεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Τηλεσυνέδριο φιλοξενείται στον διαδικτυακό χώρο του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στις 16.00, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης εισηγητών  από όλο τον κόσμο. 

Ενδεικτικά, στις εργασίες του πρώτου πάνελ του Τηλεσυνεδρίου θα συμβάλουν ο Jeffrey D. Sachs, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και ειδικός σύμβουλος του Γραμματέα του ΟΗΕ για τα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, ο Michael Hudson Πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη μελέτη των μακροπρόθεσμων οικονομικών τάσεων στο Πανεπιστήμιο του Missouri και γνωστός αναλυτής της Wall Street, ο Iraj Hash, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Staffordshire, η Καθηγήτρια Tatyana Hubenova-Delisivkova από την Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας και Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων της Βουλγαρίας, ο Καθηγητής Statty Stattev, πρώην Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη Σόφια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας.

Τις εργασίες του Τηλεσυνεδρίου θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ASECU, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν διαδραστικά στο Τηλεσυνέδριο αποκτώντας τη δυνατότητα κατάθεσης ερωτημάτων και σχολίων μπορούν να εγγραφούν στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDzCurmE3YRaU0tbQOzjYquLkiE5VxbvsT39qhygghpwhIlg/viewform?usp=sf_link

Μετάβαση στο περιεχόμενο