Δοκίμιο φοιτήτριας του ΑΠΘ για τις μάσκες και τις γυάλινες χειροτεχνίες απέσπασε διάκριση σε διαγωνισμό για την επέτειο των 1600 χρόνων από την ίδρυση της Βενετίας

Διάκριση για το δοκίμιο «Μάσκες και χειροτεχνίες από γυαλί: Από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα (Masks and glass art crafts: From Ancient Greece to the present day)», απέσπασε η φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Χριστίνα Μητσιά, στον διαγωνισμό, με τίτλο «1600th anniversary of Venice- Essay contest».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 1600 χρόνων από την ίδρυση της Βενετίας και διοργανώθηκε από το Δίκτυο Silk Road Universities Network (SUN) και το Ca ‘Foscari University of Venice. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της σημαντικότητας της Βενετίας ως πόλης στο δρόμο του μεταξιού, καθώς και του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της. Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 12/10/2022, στη Βενετία.

Το δοκίμιο της φοιτήτριας Χριστίνας Μητσιά περιλαμβάνει στοιχεία για τις μάσκες και τις γυάλινες χειροτεχνίες από την αρχαιότητα έως σήμερα. Συγκεκριμένα, περιγράφονται οι μέθοδοι κατασκευής τους, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η ιστορική και πολιτιστική σημασία τους, καθώς και οι διάφορες χρήσεις τους. Επιπλέον, γίνεται μια προσέγγιση ως προς τα κοινά χαρακτηριστικά τους με τις αντίστοιχες μάσκες και γυάλινες κατασκευές της Βενετίας.

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN) αποτελείται από 82 Πανεπιστήμια από 65 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Μέλος του Δικτύου SUN είναι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν προπτυχιακοί/ές ή μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/φοιτήτριες Πανεπιστημίων-μελών του SUN.

Στιγμιότυπο από την απονομή του βραβείου στη Φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Χριστίνα Μητσιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/10, στη Βενετία
Μετάβαση στο περιεχόμενο